Back to All Events

Silent retreat: I skovens dybe stille ro


Silent retreat: I skovens dybe stille ro

30. januar - 2. februar 2020. 4 dage / 3 nætter. 2 dage i stilhed. 2,5 times kørsel fra København

Giv dig selv et åndehul. 4 dage, hvor du trækker stikket og erstatter travlhed og udmattethed med stilhed og fordybelse. Fordybelse i mindfulness og fordybelse i dig, så du kan gå hverdagen i møde i bevidst nærvær, når du vender hjem.

Der sker noget helt særligt, når vi tillader os selv at være stille og uden distraktioner fra relationer, opgaver og telefoner. Det er en hel særlig gave og en unik mulighed for at lytte dybt ind i sindet - ti det, der allerede befinder sig der, men som er formørket af alt det, du omgiver dig med hjemme i hverdagen. På retreatet her, har du mulighed for at opleve to hele dage i stilhed fjernt fra byens stress og larm, men sammen med andre mennesker. - og i de skønneste omgivelser.

The quieter you are

the more you hear

-Rumi

Vi ankommer torsdag og bruger eftermiddagen og aftenen på at lande i skoven og i kroppen, og så træder vi ind i stilhed, når vi går til ro. Fredag og lørdag vil vi bruge på skiftende siddende og gående mindfulnessmeditationer, en længere silent walk i den smukke skov, kropsscanninger og blid yoga. Vi bryder nænsomt stilheden søndag formiddag, så vi kan spise frokost og afslutte - mens vi taler sammen. Stilheden og retreatets program giver os rum og plads til det, der naturligt viser sig, når vi stopper op og prioriterer væren frem for gøren og fokus frem for distraktion.

Når vi er i stilhed, kan vi tage al den energi, vi ellers bruger på at kommunikere og forholde os til andre og kanalisere den indad.  Vi kan øve os i at vågne mere op til livet, som det er, og som vi direkte oplever det - fra øjeblik til øjeblik.

Mindfulness

Den gennemgående praksis på retreatet er mindfulnessmeditation udfra MBSR (mindfulness based stress reduction). Mindfulness har rødder i yogaen og i buddhismen, og praksissen går i al sin enkelthed ud på at være opmærksom på det, der sker lige nu – uden at dømme det. Det handler om at være fuldt til stede med en klar intention. Det vil sige, at vi accepterer det, vi oplever, når vi er fuldt til stede. Mindfulnesstræning styrker evnen til at være nærværende og accepterende over for os selv og andre og til at rumme de følelser, der viser sig.

Målet med mindfulnesstræning kan beskrives som en fysisk og mentalt tilstedeværende krop med et klart sind og et åbent hjerte, der er i stand til at tage beslutninger og handle til gavn for sig selv og andre.

 

Mindfulness is the willingness and capacity to be equally present with all events and experiences with discernment, curiosity and kindness.

- Christina Feldman

 

Der er ikke noget hokuspokus ved mindfulness. Og mindfulness fikser os ikke. Så selvom vi lærer at praktisere mindfulness, vil alle de svære og til tider ubehagelige følelser stadig være der. Vi lærer blot, at vi ikke er følelserne og tankerne, og vi lærer at observere dem udefra og slippe den hæmmende historie eller analyse, der mange gange følger med. Vi øver os i at forholde os neutralt og ikke-dømmende. Via mindfulnesspraksis lærer vi at skrue lidt ned for den indre kommentator, så vi bliver lidt mere herre i eget hus i stedet for at lade os lede af ’popcorn-hjernen’, der bare kører på automatik.

 Vi kommer til at sidde i op til en halv time af gangen, men du kan sagtens sidde på en stol eller ligge på en yogamåtte. Derudover praktiserer vi gående meditation, liggende kropsscanninger samt dynamisk meditation.

"Thilde really managed to capture the essence of the word retreat. She creates a space for you to take a step back from everything. Your life, your routines, your thoughts and your values. And she helps you reflect upon who you are, without judgement or pressure but with love and light. Thilde’s retreat is my new drug and I’m so blessed that I found it."

- Pantea, Malmø

Dagene starter med siddende meditation efterfuldt af blide yogaflows, som forbinder os med åndedrættet og vækker kroppen - så den bliver klar til at sidde i meditation igen. Der er ikke nogen forudsætninger for yogaen. Jeg guider forskellige niveauer i stillingerne, og du er velkommen til at springe noget over, hvis du har skader eller skavanker.

Vi spiser lækker, økologisk morgenmad sammen i stilhed, hvorefter du har lidt tid til at slappe af, tage bad eller gå en tur.

Om formiddagen veksler vi mellem siddende og gående meditationer samt en længere silent walk i den smukke skov.

Efter frokosten er der tid til, at du kan tage et hvil, gå en tur i skoven eller måske tage et vinter-dyp i skovsøen - og gå i sauna med udsigt over søen. 

Vi mødes igen til meditation og yoga om eftermiddagen. Denne gang til yin-stræk, der stimulerer bindevævet samt restorativ yoga, der tillader dyb dyb hvile. Vi spiser aftensmad sammen i spisesalen, inden aftenens sidste fælles meditation. Herefter bestemmer du selv, om du vil sidde foran brændeovnen eller trække dig tilbage til din hytte elller værelse.

Skoven Kalder

Kun 2,5 timer fra København ligger Skoven Kalder. Et nyistandsat retreatsted dybt inde i den svenske skov, hvor vi skal bo i små hytter og være omgivet af den smukkeste natur. Vi skal lave yoga- og meditationspraksis i yogasalen med gulvvarme og med direkte udsigt til den forhåbentligt sneklædte skov omkring os. Den lækre vegetariske mad, serveres i den helt nye spisesal, og snacks og kager indtages i hovehuset, hvor vi også skal varme os ved brændeovnen om aftenen.

Skoven kalder betegner sig selv som 'basic luxury'. Værelserne og yogasalen er nyistandsatte, men du er stadig direkte i naturen - og den skal du ud i, når du skal fra din hytte og i bad eller på toilettet. Der er fine bad- og toiletforhold (se billeder) - de ligger bare en kort gåtur væk fra din hytte - så vær altså opmærksom på, at der hverken i toilet eller rindende vand i din hytte. 

Forudsætninger

Dette retreat kommer til at være en lille smule mere intenst end mine vanlige retreats pga. stilheden og og forholdsvis lange strækninger med meditation. Det er derfor en fordel, hvis du har prøvet at meditere før. Ikke nødvendigvis på mine klasser eller retreats - men generelt. Du behøver slet ikke at have været i stilhed før, og to dage kan være en rigtig fin indføring denne praksis, før du eventuelt kaster dig ud i længere perioder med stilhed. Du behøver ikke kunne sidde på gulvet og meditere - der er adgang til stole og yogamåtter.

Yogadelen kræver ingen forudsætninger - kun et åbent sind. Du kommer ikke til at slå knuder på dig selv med svære yogastillinger, men jeg lover, at du nok skal blive udfordret. Det er måske snarere i dit indre end i den ydre praksis, udfordringerne ligger. Du kan komme som begynder eller garvet yogi/meditatør, gammel eller ung og ligemegt hvilket køn, du identificerer dig som. Retreatet er for alle, der har lyst til at komme nærmere sig selv.   Er du i tvivl, så send mig en mail på thilde@thildevesterby.com.

Vi praktiserer ‘noble silence’ hvilket vi sige, at vi ud over ikke at tale heller ikke søger non-verbal kommunikation eller øjenkontakt med hinanden. Du bestemmer selv, om du vil lægge mobilen helt væk, men du opfordres til ikke at bruge den til andet end kamera, når vi er sammen i respekt for dem, der gerne vil have en digital detox.

Er der brug for det, kan dele af praksissen undervises på engelsk.

Transport

Skoven Kalder ligger i Blekinge 2,5-3 timers kørsel fra København. Har du en bil, og har du lyst til at dele benzinudgifter med andre deltagere, kan dette koordineres. Kørslen frem og tilbage kan gøres for blot 250 kr. per person, hvis man er 4 i bilen.

Der er også mulighed for at tage toget til Karlshamn. Det tager ca. 2 timer og 50 minutter direkte fra København H. I Kalshamn kan du blive hentet, hvis vi koordinerer din ankomst med andre deltagere.

Pris

Early bird-pris hvis du booker og betaler 1. oktober 2019

4700,-

Normalpris

5199,-

Normalprisen kan betales i to rater. Skriv i din tilmelding, hvis du ønsker dette.

Ønsker du et enkeltværelse, kan du tilkøbe dette for 800 kr. for alle tre nætter. Ellers sover I to og to sammen i hytter eller 4 og 4 i et stort værelse i hovedhuset. Tilmelder I jer flere sammen, så skriv i tilmeldingen, at I gerne vil sove sammen.

Inkluderet i prisen er: 4 dage og 3 overnatninger, alle måltider, drikkevarer, sauna, kage og snacks, lån af diverse yogaudstyr og 25 timers undervisning.

Rejsen er omfattet af Rejsegarantifonden.

Hvem underviser?

Jeg hedder Thilde og er yogalærer, Life Coach og snart MBSR-lærer (mindfulness based stress reduction) fra Aarhus Universitet. Da jeg startede min egen yogapraksis for snart mange år siden, var det svedig Ashtanga, jeg forelskede mig i. Senere er jeg blevet endnu mere forelsket i den mere mentale og spirituelle del af yogaen og i den blide yoga, hvor der er tid til fordybelse, meditation og overgivelse. Jeg har taget uddannelser inden for vinyasa yoga, restorativ yoga, yogaterapi, yin yoga, gravidyoga, fertilitetsyoga og mindfulness og bruger elementer fra ACT i min undervisning. Oprindeligt er jeg Cand. Mag. Du kan læse mere om mig her.

Det er 7. gang, jeg holder retreat hos Skoven Kalder, så jeg kender efterhånden stedet og omgivelserne rigtigt godt - og du kan godt glæde dig. Der er magisk. 

Jeg glæder mig!

Thilde retreat.jpg

"Min travle hverdag og virvaret af tanker og intentioner blev skubbet længere og længere bagud i takt med, at vi bevægede os længere og længere ind i Sverige og tilsidst ramte skoven og første yoga-session. Dygtige Thilde skabte gennem hele weekenden rammerne for fordybelse, ærlighed, reflektion, nærvær og alvor gennem både yoga og meditation. En fantastisk skov og sø, en elg, venlige værter, top-lækkert mad samt en flok søde, inspirerende og humørfyldte mennesker skabte rammerne – jeg mødte dagligdagen igen med nye vinkler og energier, det er jeg super taknemmlig for. Jeg kommer tilbage til skoven når den kalder igen i foråret."

- Mette, Frederiksberg

"Retreatet var lige præcis, som jeg havde håbet: masser af deeeejlig yoga med en udsigt så skøn, at man helst ikke ville lukke øjnene - blandet med lækker mad, grin og hygge i den gennemført indrettede hytte, hvor jeg følte mig totalt hjemme og velkommen."

- Stine, København

 

"Thilde really managed to capture the essence of the word retreat. She creates a space for you to take a step back from everything. Your life, your routines, your thoughts and your values. And she helps you reflect upon who you are, without judgement or pressure but with love and light. Thilde’s retreat is my new drug and I’m so blessed that I found it."

- Pantea, Malmø