frugtbar bog
 

Anmeldelse af yogalærer og forfatter Karen Pallisgaard

Karen Pallisgaard: Sammen med foråret og dets løfte om nyt liv udkommer i dag bogen FRUGTBAR med yoga til at booste din fertilitet og mental førstehjælp til dig, der er på en usikker og udfordrende rejse for at blive gravid. Jeg har kæmpe optur over denne bog, som jeg har fulgt siden dens undfangelse. Dens mor er yogalærer og coach Thilde Vesterby, der har specialiseret sig i fertilitetsfremmende yoga og mental guidance til kvinder i fertilitetsbehandling. Og dem er der desværre (alt) for mange af. Thilde var selv en af dem. Hun har vidst hele sit liv, at hun skulle være mor. Men det tog tre mørke år og 14 forsøg at få hendes Melvin. Det fede ved, at Thilde har gået gennem mørket med tvivl, sorg, usikkerhed og uro, er, at hun fandt sin livsmission og nu lever af at hjælpe andre i sammen situation ( er det ikke bare en fantastisk dharma?!). Thilde er en kæmpe gave for dig, der kæmper. Jeg er en af de heldige, der ikke har været i den situation, men ikke desto mindre kom jeg alt for sent i seng i går, fordi jeg blev så grebet af at læse Frugtbar. Det er bare en virkelig gribende bog. 

Thilde deler sin egen historie med åbent hjerte og inden forordet var slut løb mine tårer. Men historien handler ikke (kun) om Thilde. Den handler om dig, der kæmper for at blive gravid. Thilde ved præcis, hvordan du har det gennem alle faserne. Hun kender alle behandlingsformerne og er din støtte og din lærer på vejen. Skrevet simpelt og sagligt tager Thilde dig i hånden og guider yogasekvenser, der kan hjælpe uanset hvor på din rejse og hvor i din cyklus, du er. Derudover giver hun en fantastisk indsigt i sindet og deler kærligt mindfulness teknikker, der er brugbare til at klare dig gennem de nedture, usikkerheder og håb, som en fertilitetsrejse giver. Jeg sætter stor pris på, at Thilde har respekt for faget og for forskning. Dette er altså ikke en stjernestøv-og-enhjørnings-bog, der lover dig babyer og grønne skove ved, at du bare sætter dig ned og visualiserer. Nej, det er et gennemarbejdet værk med relevant viden, brugbare øvelser til krop og sjæl og kærlig inspiration og støtte. Thilde tager dig i hånden og møder dig i øjenhøjde med dyb respekt for dig og din proces. 
WOW, sikken et drømmebarn denne bog er kære Thilde . Tillykke og tak fordi du deler, du og din bog er vigtig for alle de kommende mødre derude, som bærer håbet om en dag at banke med to hjerter. 

Mamasté

Jeg VED, at yoga er godt for alting, og jeg vil så gerne dele yoga med så mange som muligt. Jeg elsker, når nye yoganicher dukker på, og derfor håber jeg, at Thilde også kommer til at lave en uddannelse for fagfolk i fertilitetsfremmende yoga og mindfulness. Det ville være en gave for verden.


FRUGTBAR

Yoga, der booster din fertilitet. Mental førstehjælp, der bevarer din forstand.

Thilde Vesterby, Turbine.

FRUGTBAR er til dig, der gerne vil være gravid.

Bogen er særligt til dig, der har villet være gravid i et stykke tid og måske har erstattet intimiteten derhjemme med kalendersex og grænseoverskridende lægeundersøgelser eller fertilitetsbehandlinger. Bogen er til dig, der i takt med de negative graviditetstests eller graviditetstab er endt med bekymringer og afmagt dér, hvor der skulle have vokset en baby.

FRUGTBAR handler om, hvad du selv kan gøre for at få din krop og dit sind ud af det konstante alarmberedskab, du måske befinder dig i, mens du kæmper for de to streger og i stedet styrke din krop og gøre den klar til en graviditet. Bogen bygger på forskning om stress, forbindelsen mellem krop og sind og på afprøvede programmer med resultater, der viser en forbedret graviditetschance efter blot 10 uger.

I bogen finder du yoga, der øger blodcirkulationen til de reproduktive organer, mindfulnessmeditationer og restorativ yoga, der hjælper dig med at slippe stress. Du får mental førstehjælp, som kan hjælpe dig med at bevare forstanden og være i livet, når det hele bliver alt for svært at håndtere. Bogens beretninger fra kvinder, der kender til det brændende ønske om at få et barn fortæller dig, at du ikke er alene.

 Med bogen får du støtte til at komme igennem din fertilitetsrejse med dig selv, din sjæl og din forstand i behold.


 Forord af Klinikchef på Dansk Fertilitetsklinik Ursula Bentin-Ley.

Interview med blandt andre Cathrine Widunok Wichmand, Rockpaperdresses.dk

ISBN: 9788740622102

Indbinding: Hardback

310 sider

Udgivelsesdato: 2019-03-01, Forlaget Turbine

Originalt sprog: Dansk

Pris: 249,95


Et smugkig ind i bogen…