Fertilitetsfremmende øvelser i din indbakke

FX7A8281.jpg
 

Mojzisovas fertilitetsfremmende øvelsesterapi

Et øvelsesprogram, der bygger på forskning og kan op mod tredoble chancen for at opnå graviditet hos visse kvinder.

Det her onlineprogram er til dig, der gerne vil være gravid.

Det er til dig, der gerne vil føle, at du selv kan gøre noget, for at forberede din krop til graviditet, hvadenten du lige er gået i gang med at forsøge derhjemme, er i fertilitetsbehandling eller måske har mistet graviditeter.

Øvelserne stammer fra den tjekkiske sygeplejerske Ludmila Mojzisova, der i 70’erne og 80’erne fandt en sammenhæng mellem holdningsproblemer og muskulære dysfunktioner og infertilitet, og hun sammensatte et kort træningsprogram, som hun gav til sine fertilitetspatienter. Programmet består øvelser, der fremmer kredsløbet og mobiliserer leddene i bækken og rygsøjle. Studier viser, at du kan mere end tredoble dine chancer for at opnå graviditet, hvis du følger Mojzisovas hjemmetræningsprogram.

Det oprindelige program er udviklet, da fertiltetsbehandlingen var i sin spæde start, så fokus var på naturlig graviditet, men øvelserne er tilpasset, så du også med fordel kan udføre dem, når du gennemgår IUI eller IVF. Og de er ligeledes lavet til at forebygge graviditetstab.

Øvelserne i onlineprogrammet her er inspireret af Mojzisovas øvelsesterapi, men det har fået et yogisk twist, så der også er fokus på åndedrættet.

Onlineprogrammet består af en lydfil, hvor jeg nøje guider dig gennem 16 fertilitetsfremmende øvelser samt en pdf med billeder, så du kan se, hvordan øvelserne skal udføres. Programmet tager ca. 40 minutter at udføre, og du kan lave det hver dag, hvis du har lyst - eller du kan lave halvdelen den ene dag og næste halvdel den næste dag.

Du skal ikke bruge andet end en yogamåtte, et liggeunderlag eller noget tilsvarende at ligge på. Øvelserne er ikke hårde at udføre, og du kan lave dem ligemeget hvilken fysisk form, du er i.

Med programmet får du noget, du selv kan gøre i en periode, hvor du måske føler, at du overleverer din krop til fertilitetslægerne, som styrer din cyklus eller mens du er i en periode, hvor du er usikker på, hvilken fysisk aktivitet, der skader og hvad, der gavner. Øvelserne i programmet er sikre at udføre ligemeget hvor, du er i din cyklus, behandling eller tidlige graviditet - jeg fortæller dig i lydfilen, hvornår du skal udelade nogle af øvelserne.

Programmet er en del af mit 10 ugers forløb med Yoga for fertilitet, som jeg har undervist i København siden starten af 2016, og det er tænkt som en mulighed for at du, der måske ikke lige kan komme til yoga hver uge i København, kan lave din egen fertilitetsfremmende praksis hjemme på stuegulvet.

Programmet koster 699,- som engangsbeløb - og så er det dit til evigt eje. Du kan downloade lydfilerne til din telefon og have dem med dig overalt, eller du kan lade dem ligge i den email, de kommer i og så afspille dem derfra hver gang, du vil lave øvelserne.

Mojzisova.jpg


Vil du hellere lære øvelserne hos mig til Yoga for fertilitet, kan du læse mere om forløbet her.